Lyckseletravets tävlingsdagar för 2024 klara

Svensk Travsport har nu spikat tävlingskalendern för 2024 och för Lyckseletravets del genomförs de traditionella tävlingarna 28 juni, 2 juli och 5 juli.


Det blir kvällstrav på premiärdagen fredag 28 juni, kvällstrav tisdag 2 juli och lunchtrav fredag 5 juli, med andra ord samma upplägg som gångna sommar 2023.

Enligt Lycksele Travsällskaps ordförande Robert Marmdahl blir det fina lopp med bland annat semesterserielopp för varmblod och kallblodsserielopp tillsammans med sommarbanekollegorna Hoting och Oviken.

- Hederspriserna utgörs av en Prix d'Amerique-resa (2025) för två personer till seriernas vinnande hästs tränare. Kallblodspokalen och Lyckselepokalen med försök och finaler och givetvis det anrika loppet Lars Matsons minne kommer också att köras, berättar Marmdahl.

- Lyckseles travbana lockar både publik och aktiva från när och fjärran och de flesta jag pratat med säger att de ska absolut komma tillbaka nästa år vilket är mycket glädjande att ha med sig redan nu, tycker Lyckseletravets ordförande.

Styrelsen för Lycksele Travsällskap påbörjar nu arbetet för att göra även 2024 års tävlingsdagar till det fina, traditionella arrangemang som såväl publik som aktiva inom sporten alltid visat sin uppskattning för. 

Publicerad måndag 30 oktober 2023. info@lyckseletravet.com