Årsstämma och 70-årsfirande för Lycksele Travsällskap

Lycksele Travsällskap har avhållit sin årsstämma i samband med att man även, i efterskott, uppmärksammade sällskapets första 70 verksamhetsår.


– Det är med ödmjukhet jag tar mig an det här uppdraget, sa Robert Marmdahl som valdes till ny styrelseordförande.

Lycksele Travsällskap bildades 1950 varefter nuvarande landtravbana invigdes 1957 där sällskapet, under föregående år, uppmärksammat de första 70 åren genom boken ”Från istrav till corona”.

Just coronan har också inneburit att det dröjt till nu innan 70-årsmiddagen kunde genomföras med bland annat historiska minnen berättade av Lennart Helgesson som var med redan då banan började stakas ut.

Årsstämman gick i lugnets tecken där man trevligt nog redovisade ett ekonomiskt överskott för 2022 med 177.860 kronor och där nu styrelsen utökades till nio ledamöter.

– Det är bra, då är vi fler som kan dela på ansvar och arbete, tyckte Robert Marmdahl som nu är ny styrelseordförande i Lycksele Travsällskap med Jeanette Burstrand som vice ordförande och Tove Johansson som sekreterare.

Övriga styrelseledamöter är Mattias Berglund, Gunnar Eriksson, Mats Gällerstedt, Maja Lindmark, Simone Norberg och Elina Sundelin.

I traditionens tecken delades också ett antal priser ut för 2022-års prestationer:

Kallblod: Kanape (Arvid Eckerskog).

Varmblod: Nymphe d´Inverne (Annbritt Johansson).

Ponny: Lau (Elsa Nystedt).

Kusk: Elina Johansson.

Montéryttare: Elina Johansson.

Tränare: Arvid Eckerskog.

Ponnykusk: Elsa Nystedt.

Uppfödare: Eva-Lott Andersson och Johannes Lia.

Specialpris: Mackay´s Decibel (Marica Håkansson).

Publicerad tisdag 18 april 2023. info@lyckseletravet.com