Robert har ordet

Ordförande Robert Marmdahl summerar lyckad tävlingsvecka 2023.


Mitt första halvår som ordförande har främst ägnats till att genomföra sommarens tävlingsvecka.

Jag är, som en i raden av ordföranden, stolt att tillsammans med vår styrelse få bära anrika Lycksele Travsällskap framåt.

Jag är, som en i raden av ordföranden, stolt att tillsammans med vår styrelse få bära anrika Lycksele Travsällskap framåt.

Vår traditionella tävlingsvecka som körts (nästan) alla år sedan 1957 är en klassisk företeelse vilken nu under rätt lång tid genomförts i början av juli månad och så även denna sommar och förmodligen även framledes.

Om vi tittar till siffror så nådde vi över de tre tävlingsdagarna i år en total publiksiffra på 1.795 personer vilket i svensk travsports dagsläge är en godkänd siffra och när vi ser till spelet så spelades det mer på årets Lyckseletävlingar än 2021 då vi senast hade samma dagupplägg (kvällstävlingar fredag och tisdag med lunchtävlingar sista fredagen) vilket gör jämförelsen mest rättvis. Sportsligt blev det, totalt sett, godkänt anmält där första dagen bjöd på de ”största” loppen medan det sista fredagen gärna hade fått varit fler startande hästar.

Vädermässigt brukar det årligen, tyvärr, oftast bli en sämre dag och så även den här gången med en regnig tisdag men jag vill också peka på plus i genomförandet av våra ponnytravtävlingar och en godkänt besökt Rockpub.

En tävlingsvecka likt denna skulle aldrig gå att genomföra utan alla fantastiska ideella insatser som görs av medlemmar (vilka glädjande nog sett till antalet ökat rejält under detta år) och andra frivilliga som hjälpt till under exempelvis städkvällar före, under och efter travtävlingarna. Tusen Tack!

Detta imponerar storligen på mig även om vi skulle må bra av att bli ännu fler som hjälper till på olika håll och kanter. Hör gärna av Dig!

Ett stort tack vill jag också framföra till våra sponsorer och andra samarbetspartners som gör veckan möjlig.

Styrelsen håller i detta skede på att summera gångna sommartävlande i detalj, hitta förbättrings- och utvecklingspunkter för att nu blicka framåt, ta nya tag i ansträngningarna för att Lyckseletravets tävlingsvecka även framledes ska vara en stor sommarhöjdare.

Detta samtidigt som vi håller igång den löpande verksamheten med att exempelvis hålla banan uppe och i bra skick, bjuda in till travskolan och arrangera regelbundna aktiviteter som närmast Travträffen onsdag 6 september med gäster från vår ”moderbana” Umåker. Det är också med glädje jag kan berätta att vi genom styrelseledamoten Mattias Berglund kommit igång med ”provloppsverksamhet” igen.

Med dessa rader sätter jag punkt för sommaren 2023 för att nu blicka framåt mot vad som spännande komma skall.

 

Robert Marmdahl

Ordförande

Publicerad fredag 25 augusti 2023. info@lyckseletravet.com